Годишен хороскоп за 2011
Петок, 15 Јануари 2010 22:55


Овен (21.03 - 20.04)

Љубов: Цела оваа година Сатурн ќе биде во опозиција на вашиот знак и од вас ќе бара максимална одговорност и озбилност во односите со другите. Ако постои нешто што до сега не се решавало и што се провлекувало (пр. некои нерасчистени приватни односи), речиси сигурно ќе се најдете во позиција во која ќе морате да ги решите. Сигурно ќе имате фрустрации, но доколку на целата ситуација им пристапите зрело, и ја дефинирате врската преку донесување на конечно решение ќе ви падне камен од вашето срце.
Поволен период за нова љубов ви е од 08.01 до 05.02, посебно поволно време е кога Венера е во вашиот знак, односно од 22.04 до 16.05, а исто така добро време би можело да биде од 03.11 до 27.11.

Кариера: Почетокот на годината ќе има големи очекувања од вас. Ќе мора да прифатите одредени промени во врска со својот статус и да дефинирате сосема нов правец на вашата кариера. Цел овој процес ќе се случи во текот на првиот месец. Но не се грижите, бидејќи набрзо за вас следуваат поволни ситуации. Поволниот период за вас започнува од 23.01 откако Јупитер ќе навлезе во вашиот знак, кој ќе пролета со толкава брзина што нема да ви се верува што ви се случува. Вакво поместување се случува еднаш во дваесет години. Ваквите случувања ќе ви донесат одлични прилики за развој на вашата кариера, а посебно на оние работи кои придонесуваат до ваш просперитет. На 12.03 и Уран влегува во знакот на Овен (што се случува еднаш во 84 години), тоа истовремено ќе го започне циклусот на општа револуција во вашиот живот која ќе потрае во следните седум години. Потребата за самостојност, независност, нешто ново и оригинално ќе биде навистина јака, а Уран здружен со Јупитер во вашиот знак ќе ве направат еден од главните актери на бројните инвенции и ширења во работата. Многумина ќе доживеат експанзија. Од 05.06 веќе не сте под влијание на Јупитер, но истовремено ви расте можноста за збогатување и зголемување на вашите приходи. Така ќе биде се до крајот на годината. Некакви ограничувања во однос на работата постојат во моментите кога треба да се покорите под други луѓе, а не само да работите по свое.

Здравје и Совет: Првата половина на годината ќе доведат до ведар дух и можност со својот оптимизам да надвладеете одредени тегоби. Доколку имате некакви болки нема да им придавате поголемо внимание и ќе се носите со нив со голема леснота. Другата половина на годината исто така ќе биде добра за вашето здравје, но повремено ќе ве мачи лошото расположение кое ќе доаѓа исклучиво како влијание од други луѓе. Кога ќе забележите дека некој е негативен тргнете се од него, бидејќи би можеле лесно да го упиете тоа лошо расположение. Собрирајте сили во мир и тишина.Бик (20.04 - 20.05)

Љубов: По неколку месеци љубовна суша вас сепак ќе ви тргни по 08.01. Првиот дел од годината ќе имате голема фантазија во љубовниот живот и ќе измислите мошне необични идеи со кои ќе го збогатите вашиот приватен живот. Интуицијата ќе ви донесе само добри работи, па можете да се ослоните на неа. Вториот дел од годината ќе имате потреба вашата среќа да ја споделите со пријателите, а друштвениот живот ќе ви биде богат и разнолик. Ќе имате повеќе прилики за излегување и за уживање.
Поволен период за љубов ви се деновите од 05.02 до 03.03, посебно поволно време ќе ви биде од 16.05 до 10.06, а исто така одлично би било и во периодите од 22.08 до 16.09 и од 27.11 до 21.12.

Кариера: Годината ќе ви започне подобро отколку што очекувате бидејќи конечно ќе ви се отвори вратата за развој во вашата струка. Новите ситуации ќе допридонесат конечно да ве забележат и да ве признаат како рамноправен конкурент во работата која ја имате. Некои ќе добијат и шанса за соработка со странска земја, а ќе има и некои кои таа шанса ќе ја искористат за да работат во странство. Ваквите ситуации на работното место цела година ќе бараат голема ангажираност од вас, а поврмено ќе ве мачат односите со вработените. Посебно осетливо подрачје ќе ви бидат односите со подредените со кои потешко ќе наоѓате заеднички јазик. Сите оние кои се занимаваат со истражување, било лабараториско, детективско, психолошко или слично, ќе добиете позитивен ветар во вашиот грб не само преку мотивација, туку и конкретно. Многу проекти во пресрет на зимата веќе ќе бидат одобрени, а тоа ќе постави и насмевка на вашето лице, па ќе работите уште повредно се дури не го откриете она што го сакате. И уметниците и креативците ќе дојдат на свое бидејќи ќе имаат богата поддршка од опкружувањето, па нивната работа би се граничела со ремек дела. Од 05.06 со влезот на Јупитер во вашиот знак ќе ви се спојат вашите коцки кога околностите, луѓето и случувањата ќе ви отвараат големи можности за развој и просперитет на работа. Така ќе биде во текот на целата година.

Здравје и Совет: Присуството на Сатурн во Вагата и во вашата природна 6 куќа на здравје ќе го провоцира вашиот бубрег и мочниот меур. Тоа ќе бидат осетливи делови од вашето тело, па водете сметка да пиете доволно течности. Ова влијание треба да се гледа и во врска со предиспозициите во наталната карта, но општо земено не е лошо да бидете внимателни. Ќе бидете здрави, а главен проблем за вас ќе биде искушението за претерување и конзумација. Ова ќе биде нагласено во вториот дел од годината кога ќе бидете хедонистички настроени. Најнапред припремите метода за кинење на вишокот на килограми или појачајте го вашиот карактер и вашата самоконтрола. Најдобро е да делувате превентивно, отколку да ги лечите последиците.

Близнаци (21.05 - 20.06)

Љубов: Некои меѓу вас оваа година ќе имаат прилика да го дефинираат својот однос малку поозбилно, а можно е и преку позрелото размислување да започнете да мислите и на деца. Забавите нема да ве интересираат премногу, повеќе ќе се занимавате со семејството и со вашата интима. Што се однесува до легализирање на вашата врска, најдобро би било тоа да го правите по 23.01.
Поволни периоди за љубов се деновите од 03.03 до 28.03, посебно од 10.06 до 05.07, а исто така и од 16.09 до 10.10 и од 21.12 до крај на годината.

Кариера: Влијанието на вашиот статус и кариера на почеток на годината ќе бидат мошне мешовити. Со обзир на промена во секторот на финансирање и спонзорирање на вашата работа во текот на почетокот на годината нема да бидете свесни дека на долгорочен план добро стоите. Ќе се грижите поради чувството на нестабилност, а исто така ќе ве "јадат" и внатрешните амбиции и нереалните работни апетити. До пролет ќе мора да ги балансирате вашите желби и реалноста, но тоа ќе можете да го направите благодарејќи на вашата спретност и вештина. Како што ќе поминува пролетта работите ќе си доаѓаат на свое место, а многумина од вас ќе доживеат и неочекувана помош. Од друга страна и вие можете да сметате на помошта од вашите угледни познаници и пријатели. Внимавајте при соработката со млади и неискусни колеги бидејќи истата сигурно ќе ви биде напорна, но тоа не значи дека ќе биде и неуспешна. Припремете се за доделување на совети и вербално уверување на другите. Вашата фантазија и интуиција работи сто на саат, а сето тоа ќе ви овозможи да стигнете до креативни решенија во сите работни дејности. Бројката на луѓето кои ви веруваат и кои ви се обраќаат за помош ќе се зголемува со време. Многумина од вас оваа година ќе ги осетат благодетите од изминатиот труд, па доколку добро работевте сигурно ќе има и задоволство. Со почеток на есента за вас започнува период со зголемен стрес, а се помалку енергија па ќе мора да внимавате со користењето на вашата снага. Ова ќе биде случај до крајот на годината, но сепак доколку сте добро организирани нема да ви влијае премногу овој период.

Здравје и Совет: До пролет внимавајте на уредна исхрана и зајакнување на вашиот имунитет за стрес. Сите техники на релаксација добро ќе ви дојдат. Во продолжение ви следуваат помалку стресни периоди па ќе можете да се грижите повеќе за себа, за вашето тело, а можеби и да се занимавате со некој спорт. Психички ќе бидете стабилни во текот на целата година, поради тоа некои луѓе ќе ве сметаат како вистинска поткрепа или пак рамо за плачење. Ако некој ве замоли, помогнете им.

Рак (21.06 - 22.07)

Љубов: Многу е битно на почетокот на годината своите очекувања на љубовен план да ги намалите на реална основа и да дозволите другата страна да биде она што е. Оваа толеранција ќе донесе резултати малку подоцна. Тешкиот почеток на годината во односите ќе ве натера да сакате да побегнете од себе. Но доколку издржите ве чека добро продолжение. Некои во првиот дел од годината ќе мораат и да решаваат проблеми и на некој близок или член во фамилијата. Ќе имате морални или пак правни двоумења. Сепак сите овие двоумења ќе се разрешат и ќе доживеете олеснување.
Поволен период за љубов и интензивирање на вашиот приватен живот би бил од 28.03 до 22.04, а посебно од 05.07 до 29.07 и од 10.10 до 03.11.

Кариера: Годината сигурно ќе ви започне обесхрабрувачки. Ќе имате чувство дека не можете да владеете со ситуацијата и дека не можете да влијаете на ништо. Се ќе биде во рацете на други кои ќе одлучуваат за вашата судбина. Вие единствено што можете да направите е да се прилагодувате. Стресот и нервозата ќе ви станат секојдневие, а да не зборуваме за заморот. Кој може добро би било да замине на одмор во февруари, со тоа би го избегнале и најтешкиот период оваа година за вашиот знак. Во текот на останатиот дел од годината вашата среќа ќе се менува, со доаѓањето на зимата вашите идеи конечно ќе дојдат до израз, а вие ќе добиете снага за да ги презентирате. Оние кои се спремни да ја унапредат работата ќе ги поддржуваат вашите идеи, но очекувајте и многу препреки во остварување на вашите желби. Важно е секогаш да бидете будни и да ја работите вашата работа професионално. Блокадите од постари луѓе, традиционалисти или од авторитет ќе можете да ги решавате кон крајот на годината кога на своја страна ќе имате сојузник кој ќе ви придонесе со одредена помош. Значајните проекти до зимата само припремајте ги, а обидете се да ги извршите дури на крајот на годината. Во текот на целата година внимавајте на нападите од поавторитетните од вас чија моќ можно е да се руши. Од септември се повеќе ќе се осврнувате кон комуникација со луѓето, ќе обновите некои стари контакти и ќе поттикнете нови.

Здравје и Совет: Првиот дел од годината ќе ви биде потежок отколку останатиот. Стресовите кои ќе доаѓаат од околината директно ќе влијаат на вашата подсвест (нема секогаш лесно да ги препознавате), би можеле да ви одземаат голема енергија и задоволство. Понекогаш ќе се чувствувате навистина фрустрирано, па чувството на немоќ повторно ќе ви биде актуелно. Важно е да верувате во она што го работите бидејќи ведриот дух ќе придонесе до подобро расположение и здравје. Вториот дел од годината за вас ќе биде помирен и полесно ќе се сносите со какви било проблеми кои би можело да ви произлезат.

Лав (23.07 - 22.08)

Љубов: Вашето трпение и фрустрации завршуваат во почетокот на годината и брзо ќе добиете ветер во вашиот грб кога се работи на љубовен план. Конечно ќе можете да кажете што ви лежи на срце, а другата страна добро ќе ве разбере и прифати. Гладни сте за љубов, а оваа година истата ќе ја има.
Поволни периоди за развој на меѓусебните односи се периодите помеѓу 08.01 и 05.02, а потоа и од 22.04 до 16.05, а посебно поволно време е кога Венера е навлезена во знакот на Лавот во периодот од 29.07 до 22.08, исто така и во периодот од 03.11 до 27.11.

Кариера: Годината ќе ви започне со жестоко темпо. Мора да им бидете на услуга на сите, а некои ќе работат и прекувремено. Попаметните меѓу вас ќе бидат среќни поради тоа бидејќи се свесни дека денес сте во добивка доколку имате доволно работа. Истовремено ќе водите преговори со спонзори, но тука постојано ќе запнувате. Ситуацијата околу тоа ќе се расчисти и покрени околу зимата, а од пролет ќе започне подобар период за вас и вашата кариера. Припремете се за тоа да ви се отворат нови врати (за некои и во странство), а вие само треба да ги уверите другите луѓе дека точно вие сте таа чичност која им е потребна. Вашата самосвест и способност да се презентирате себеси на впечатлив начин сигурно ќе ви донесе просперитет во работата. Напредувањето ќе продолжи до почетокна летото кога ќе осетите дека полека се успивате во поворката на славата. Сето ова ќе донесе во благ застој и стагнација. Летото сепак ќе ве пробуди, но сепак и понатаму ќе бидете склони да ги припишувате заслугите во свое име иако можеби тие нема целосно да ви припаѓаат вас. Важно е работите да ги согледувате реално и да им одолеете на искушенијата. Доколку успеете во тоа продолжетокот на годината ќе ви биде сосема солиден. Последните два месеци се повеќе ќе се ангажирате на финансиски план и заработка. Тука ќе треба да вложите додатни напори за да остварите резултати.

Здравје и Совет: Во текот на првиот дел од годината секако ќе стигнете до подобрување на вашето здравје. Ќе бидете здрави и спремни за многу предизвици. Вториот дел од годината најмногу искушение ќе добијат сладокусните, зависниците и аклохоличарите. Сето ова ќе влијае лошо на нивното здравје. Затоа уште на стартот освестете се и водете здрав живот, многу битно е да го зајакнете вашиот карактер за да не паднете во искушение. Најдобар излез од тоа е да се занимавате со спорт.
Девица (23.08 - 22.09)


Љубов:
Вашето трпение и фрустрации завршуваат во почетокот на годината и брзо ќе добиете ветер во вашиот грб кога се работи на љубовен план. Конечно ќе можете да кажете што ви лежи на срце, а другата страна добро ќе ве разбере и прифати. Гладни сте за љубов, а оваа година истата ќе ја има.
Поволни периоди за развој на меѓусебните односи се периодите помеѓу 08.01 и 05.02, а потоа и од 22.04 до 16.05, а посебно поволно време е кога Венера е навлезена во знакот на Лавот во периодот од 29.07 до 22.08, исто така и во периодот од 03.11 до 27.11.

Кариера: Годината ќе ви започне со жестоко темпо. Мора да им бидете на услуга на сите, а некои ќе работат и прекувремено. Попаметните меѓу вас ќе бидат среќни поради тоа бидејќи се свесни дека денес сте во добивка доколку имате доволно работа. Истовремено ќе водите преговори со спонзори, но тука постојано ќе запнувате. Ситуацијата околу тоа ќе се расчисти и покрени околу зимата, а од пролет ќе започне подобар период за вас и вашата кариера. Припремете се за тоа да ви се отворат нови врати (за некои и во странство), а вие само треба да ги уверите другите луѓе дека точно вие сте таа чичност која им е потребна. Вашата самосвест и способност да се презентирате себеси на впечатлив начин сигурно ќе ви донесе просперитет во работата. Напредувањето ќе продолжи до почетокна летото кога ќе осетите дека полека се успивате во поворката на славата. Сето ова ќе донесе во благ застој и стагнација. Летото сепак ќе ве пробуди, но сепак и понатаму ќе бидете склони да ги припишувате заслугите во свое име иако можеби тие нема целосно да ви припаѓаат вас. Важно е работите да ги согледувате реално и да им одолеете на искушенијата. Доколку успеете во тоа продолжетокот на годината ќе ви биде сосема солиден. Последните два месеци се повеќе ќе се ангажирате на финансиски план и заработка. Тука ќе треба да вложите додатни напори за да остварите резултати.

Здравје и Совет: Во текот на првиот дел од годината секако ќе стигнете до подобрување на вашето здравје. Ќе бидете здрави и спремни за многу предизвици. Вториот дел од годината најмногу искушение ќе добијат сладокусните, зависниците и аклохоличарите. Сето ова ќе влијае лошо на нивното здравје. Затоа уште на стартот освестете се и водете здрав живот, многу битно е да го зајакнете вашиот карактер за да не паднете во искушение. Најдобар излез од тоа е да се занимавате со спорт.

Вага (23.09 - 22.10)


Љубов: Преминот на Јупитер и Уран во вашето природно 7 поле на односи сигурно ќе ви донесе нови можности, но и потреби во вашиот љубовен живот. Некои ќе мора повеќе да им обрнуваат внимание на своите партнери и на неговите потреби, а кај некои тоа ќе биде потреба за повеќе самосталност. Понекогаш ќе ви биде тешко да се прилагодите, но доколку искрено сакате, ќе успеете во тоа. Поволни периоди за љубов ви се периодите од 03.03 до 28.03, потоа од 10.06 до 05.07, а посебно поволни ви се во моментот кога Венера е во Вага, а тоа се од 16.09 до 10.10, а потоа од 21.12, па се до крајот на годината.

Кариера: Годината би можело да ви започне со многу напнатост и потреба по секоја цена да ги спроведете своите замисли. Многумина ќе ја покажат познатата железна ракавица на Вагата и својот авторитет на фин, но непопустлив начин да ги руши сите препреки, но на тој начин некои и ќе ви замерат. Стрес сигурно ќе имате, па припремете се за поголем напор и немир. Контролирајте ги своите амбиции, но не се откажувајте од нив. Ќе има и некои кои соочени со проблемите во фамилијата ќе ги остават работните обврски на страна. Сепак од пролет ќе се фокусирате на работните обврски. Клучот на вашиот успех оваа година се наоѓа во соработката со другите. Ќе се најдете во многу ситуации во кои ќемора да правите компромиси, кога ќе ги одбивате нелегалните работи, кога ќе сакате, нема да сакате и ќе ги проверувате работите од правен аспект. Но бидејќи соработката ви е во вашата природа, добро ќе се снаоѓате иако ситуациите ќе бидат мошне напорни. Веќе на лето можете да очекувате олеснување од правни и морални обврски, ќе можете се да работите полесно. Сепак ви останува проблемот со своето шефување и ваше подигање на хиерархиската скала. Многу тешко дека ќе се откажете од своите привилегии. Дури и ќе се потрудите да ги зголемите. Во тоа повторно можете да успеете само ако соработувате со другите и ги спознавате нивните потреби. Колку ќе бидете добри во вашата дипломатска способност, толку повеќе ќе бидете успешни. Вториот дел од годината веќе ќе можете да очекувате поддршка од други луѓе, како со зборови така со дела.

Здравје и Совет: Ова ќе биде напорна година за вас. Најмногу поради Сатурн во вашиот знак кој од пролет малку по малку ќе доаѓа во позиција со Уран, а во првиот дел од годината и со Јупитер. Тоа ќе се манифестира преку зголемување на напорите и стресовите (посебно на почетокот на годината), претерување во конзумација или фрустрирање и нерасположеност. Мора добро да се храните и да работите на ваше опуштање и самоконтрола. Се ќе биде добро доколку не заборавите на две битни работи: дисциплина и дипломатија.
Скорпија (23.10 - 22.11)


Љубов: Кога ќе погледнете на она што е позади вас, можете да бидете задоволни. Оваа година ќе работите на зацврстување на стекнатите позиции и ќе ги развивате воспоставените складни приватни односи. На нешто помирен начин ќе продолжите да возите во свој стил. Вториот дел од годината ќе ви донесе одредени морални размислувања, но не такви кои вие не би можеле да ги совладате.
Поволни периоди за љубов ви се од 01.01 до 08.01, потоа деновите помеѓу 28.03 и 22.04, исто така добро време е од 05.07 до 29.07, а посебно поволно е од 10.10 до 03.11.

Кариера: Годината позади вас е одлична на приватен план, а оваа која доаѓа ќе ви донесе одредени подобрувања и на работен план. Во почетокот ќе се најдете заплетени во мрежата на луѓето на кои постојано ќе треба да им давате одредени информации. Оваа гужва нека не ве залажува бидејќи нејзиниот карактер е само површен. Битните работи се случуваат во позадина. Најдрагоцена работа оваа година ќе ви биде подобрувањето на вашиот работен однос, така да многумина од вас ќе си заминуваат од работа со насмевка на лицето. Ќе ги проширите и подобрите односите со вработените, а посебно со вашите подредени. На нив навистина ќе можете да се потприте, иако понекогаш и ќе бидете збунети. Вработените во услужните дејности сигурно ќе просперираат. За сите вас започнува транзиција во вашата фирма со нови инвестиции. Истите би можело да потраат и неколку години. Вие нема да имате некои посебни потреси, бидејќи ова за вас ќе биде релативно мирна година. Од лето па се до крајот на годината проверувајте ги правните аспекти на работите кои ги работите со поголемо внимание. Во текот на вториот дел од годината малку ќе залежите, но сепак уредно ќе ги завршувате своите работни обврски. Процесот на воведување новости на вашето работно место ќе трае и понатаму.

Здравје и Совет: Она по што најверојатно ќе ја памтите оваа година е можноста за промена на начинот на живот. Многумина ќе престанат со лошите навики, без разлика дали се работи за пушење, лоша исхрана или алкохол. Со тоа значително ќе го подобрите вашето здравје. Повремено ќе ви се појават некои потсвесни стравови, во таквите денови активирајте го вашиот смисол за хумор или побарајте нешто што ве развеселува за да не западнете во некаква депресија.
Стрелец (23.11 - 21.12)

Љубов: Годината ќе ви започне со заводување од ваша страна, а од февруари ве очекуваат безброј прилики за излегување и бодат друштвен живот. Некои стрелци оваа пролет неочекувано и среќно ќе се заљубат. Останатиот дел од годината ќе го поминете во зацврстување во врската која ја имате и воглавно ќе успевате во тоа. Ќе има и некои од вас кој оваа година ќе се одлучат за љубовна диета.
Поволни периоди за љубов се од 08.01 до 05.02 кога Венера е во Стрелец, добро е измеѓу 22.04 и 16.05, потоа деновите од 29.07 до 22.08, а потоа повторно од 03.11 до 27.11.

Кариера: Почетокот на работната година ќе ви донесе одредени финансиски проблеми и притисок дека заработувањето мора да ви се измени. Некои ќе посегнат и на искушението на заработување на поинаков начин. Добро размислете на можните последици. Единствено нешто на што можете да се потприте сте вие и вашата работа, макар да резултатите ви се поскромни отколку што очекувате. Би било добро да го издржите овој период бидејќи веќе од февруари започнува подобар период за вас, па може да ви донесе среќа и во работата. Оние кои работат во забавната индустрија, спотот или педагогијата ќе добијат своја прилика за свое докажување кое на пролет ќе продолжи со поголема експанзија. Сите останати на работа ќе одат поведри и ќе работат помалку. Во првата половина на годината ви е препорачана секаква соработка со помладите. За цела година ви важи да не очекувате никаква надворешна помош. Ова едноставно оваа година многу веројатно ќе ве изостави. Последните два месеци од годината ќе ги запаметите по појачаниот притисок од своите надредени, по малку повеќе стрес и поголеми амбиции. Мора да се потрудите, но доколку до тогаш сте работиле добро се ќе биде во ред.

Здравје и Совет: Како ќе поминува годината, така ќе се чувствувате се подобро и подобро. Првото подобрување ќе ви следува на крајот на Јануари, а после Јуни и сами ќе се потрудите да го подобрите вашиот живот и здравје, па на тој начин да ја подобрите и вашата кондиција. Повеќе стрес ве очекува околу Септември, но доколку однапред работите на вашето тели и психа, тоа ќе го дочекате сосема подготвени.
Среќата повеќе ќе ви биде наклонета на почетокот на годината, додека понатаму постепено ќе ве напушта. Внимавајте на личностите кои сакаат да ви ја наметнат својата волја, да ви се мешаат во вашиот живот, во вашите планови и работа.

Јарец (22.12 - 20.01)

Љубов: Во првиот дел од годината понекогаш потешко ќе ги ускладувате приватниот и работниот живот. Доколку западнете во замка на замерување на вашиот партнер, сетете се со мал поклон да го покажете своето внимание. Од ;арт се појавува добра прилика за дружење и многу веројатно така ќе биде до крајот на годината. Некои ќе се заљубат, но ќе има и такви кои во вториот дел од годината ќе се одлучат за деца.
Посебно поволен период за љубов е од 05.02 до 03.03 кога Венера е во Јарец, потоа добро е од 16.05 до 10.06, одлично исто така е од 22.08 до 16.09, а исто така од 27.11 до 21.12 кога Венера е повторно во знакот на Јарецот.

Кариера: Годината ви започнува со некои важни лични одлуки или сосема нов став кон она што го работите. Можно е да донесете некои одлуки под притисок, но и со многу енергија. Тоа би ви овозможило сами да дојдете до израз на работа и унапредување на вашата кариера. Секако дека во продолжение ќе бидите доследни на вашите одлуки. Првиот дел од годината ќе ви биде потежок отколку вториот, бидејќи ќе мора да балансирате помеѓу влијанијата кои по секоја цена можат да го подобрат вашиот бизнис и оние кои можат лошо да влијаат. Морате да ја покажете вашата вештина на раководење и да ги препознаете вистинските моменти за акција, односно за пауза. Важно е цело време да бидете будни. Доколку не се сложувате со некаков авторитет, обидете се да не развивате непријателски односи, туку мудро преќутите и изработете го своето. Ќе бидете мошне амбициозни, а се замислено најчесто ќе го остварувате со мудри чекори и комбинации на активностите и паузите. Битно е да издржите, а кој го може тоа подобро отколку Јарецот, бидејќи вас од лето ве очекува подобар период. Вториот дел во годината ве очекуваат полесни предизвици, па работните обврски ќе ги остварувате со насмевка на лицето. Резултатите нема да изостанат, последните два месеци од годината уште повеќе ќе ви се појача позитивното размислување и девинитивно ќе успеете во што и да замислите.

Здравје и Совет: Првиот дел од годината ќе ви биде потежок отколку вториот. Затоа добро припремете се бидејќи ќе ви треба многу снага за да ги издржите притисоците, роковите, но и повременото депресивно расположение. Некои ќе одат од крајности во крајности, во еден момент ќе живеат аскетски и ќе постат, а во друг ќе паѓаат во фаза на хедонизам и прејадување. Оваа неусогласеност може да ви донесе пореметување во организмот, па поставете си поголема дисциплина. Вториот дел од годината ви носи подобрување во секоја сфера, вие се враќате во форма, па со тоа ќе бидете постабилни и поздрави.
Водолија (21.01 - 18.02)


Љубов:
Веќе од 08.01 ќе следи подобрување на вашите приватни односи. На тоа навистина долго чекавте, па оваа година дефинитивно ќе ви биде подобра од претходната. Ќе остварувате бројни контакти со различни луѓе, тоа се оние луѓе кои сеуште ја бараат сродната душа и секогаш ќе бидете во прилика со некого да се зближите. Сигурно нема да ви биде воопшто досадно бидејќи постојано ќе бидете во поголем круг на луѓе.
Посебно поволно време за љубов ви се деновите од 03.03 до 28.03, одлично е од 10.06 до 05.07, исто така од 16.09 до 10.10 и повторно од 21.12 до крајот на годината.

Кариера: Во текот на првата половина од годината ќе одите од добро во подобро. На самиот почеток ќе бидете зафатени со одредени сомнежи, па и стравови кои ќе ја минираат вашата самодоверба, но сето ова ќе го надминете и ќе преминете кон отварање кон луѓето и ширење на мрежата на соработници. Контактите и комуникацијата ќе бидат клуч на вашиот успех, а вистинската експанзија поврзана со другите луѓе ќе ви следи од пролет. Многумина ќе заминат на работни патувања. Сето ова ќе ви биде директно поврзано со работата и можностите на вашето ширење. Ќе функционирате добро, а најголем просперитет ќе имаат оние кои работат со луѓе, комуникациите, медиуми, образование и интелектуалците. Од јуни малку ќе се смирите, некои би можеле и да станат мрзливи, но сите долгорочни работи горе-долу би ви биле стабилни. Оние кои работат во мали фирми или пак од дома, би можеле во вториот дел од годината да добијат прилика за проширување на работата или преселување во нови простории. Морате да бидете внимателни со поспецифичните работи кои ќе ги работите и оние бизниси кои се поврзани со правото.

Здравје и Совет: Цела година ќе движите повеќе па тоа ќе допринесе на вашето здравје. Воглавно ќе бидете во добра форма и со добро здравје. Вториот дел од годината може да ви донесе малку неуреден стил на живот, повеќе алкохол и јадење на забавите, па од старт размислувајте за ваша контрола. По малата криза на самиот почеток на годината, психички ќе бидете уште постабилни до таа мера што би можеле да бидете поддршка на другите.

Риби (19.02 - 20.03)

Љубов: Позади вас е добра година на љубовен план, излеговте од кризата и подобривте вашиот приватен живот. Јупитер излегува од вашиот знак на 23.01 и веќе нема да имате толку погодности, но тоа не значи дека ќе ви биде лошо. Може да очекувате солиден развој на односите доколку сте подготвени да ги распознаете и признаете потребите на другата страна. Запаметите дека никој нема да ви прогледува низ прсти и дека од вас се очекува зрел и коректен однос.
Посебно поволно време за љубов ви се деновите од 28.03 до 22.04, исто така одлично е од 05.07 до 29.07, а исто и од 10.10 до 03.11.

Кариера: Почетокот на годината ќе ја запамтите по специфичните ситуации. Веројатно ќе бидете во позиција да му помогнете на некого, но можно е и да зажалите. Одлуката која ќе ја донесите ќе има долготрајни последици на развојот на одредена соработка која ќе продолжи или пак ќе прекини. Не бидете себични и мрзеливи бидејќи уште само кратко сте во покритието на Јупитер, а потоа работите нема да ви одат толку добро. Многу брзо ќе се најдете во позиција да побарате помош. Затоа подобро размислете и излезете во пресрет на другите кога им требате. Доколку мислите само на себе, мора да знаете дека подоцна работите ќе бидат "секој за себе". Ќе ги собирате плодовите кои сте ги заработиле изминатата година, па ќе се занимавате со финансии. Што повеќе го чувате своето богатство, толку повеќе ќе ви се појават непланирани трошоци. Така да во текот на целата година ќе живеете во стилот на "како дошло, така пошло". Работните партнери нема да имаат средства кои би ги вложиле, па ќе морате да се ослоните на сопствената снага. Ова ќе биде мошне променлива година за вас во која најмногу ќе се занимавате со пари и остварување на нови приоритети. Некои места ќе мораат да се заменат и така да размислите за новата листа на вредности. Вториот дел на годината ви носи ширење на работните контакти и повеќе движење поради работата. Тоа ќе донесе подобри резултати. Последните два месеци можете да очекувате многу стрес, напор и критики на ваша сметка. Важно е од самиот почеток да ги слушате другите и да работите најдобро што знаете.

Здравје и Совет: Поголемиот дел од годината ќе се чувствувате добро и нема да имате поголеми здравствени проблеми. Повремено можно е да имате тегоби во долниот дел на телото, а најверојатно и во подрачјето на бубрегот. Со оглед на тоа дека во вториот дел од годината ќе се движите повеќе, тоа ќе ви го подобри вашето здравје. Би било добро малку да се занимавате со некој спорт или рекреација, за да се подготвите за крајот на годината кога ќе имате поголеми напори и помалку време. Но не само заради тоа, туку и поради годината која следува.

Годишен хороскоп за 2011
  Oral Turinabol CycleThe majority of financial loan companies provide the service of getting North Carolina Payday Loans for U.S. citizens. On the global pharmaceutical market this medicine was issued in 2003 by two companies - Eli Lilly and ICOS. Initially, permission to sell Cialis was obtained in Europe, Australia, New Zealand.
  • Настани
  • Музика
  • Спорт
  • Филм
>>11.07.2014 Portal
Space Wire, Live
>>11.07.2014 Hauz Bar
Беличанска Трио
>>11.07.2014 Lektira
Brass Brothers
>>11.07.2014 Positive
DjFace / ANDREJ GJOSEV
>>11.07.2014 Rascekor
Latino Fiesta / Ricardo Hernandez & Petar 4
>>12.07.2014 Positive
D.j. Rondevu New York
>>12.07.2014 Hauz Bar
Owl Night Long
>>13.07.2014 Positive
Zoki Conga, Dadoni Trumpet & Dj Mikar LATINO
Број 1 на светските листи 106.6 fm:

Australia: Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
Austria: Robbie Williams - Bodies
Belgium: K3 - Mamase!
America: Jay Sean Feat. Lil Wayne - Down
Canada: The Mission District - So Over You Ep
Denmark: Alphabeat - The Spell
Holland: K3 - Mamase!
Finland: Jarkko Martikainen - Polte Paratiisiin
France: Tom Frager And Gwayav - Lady Melody
Ireland: Cheryl Cole - Fight For This Love
Italy: Noemi and Fiorella Mannoia - L'amore Si Odia
New Zealand: Ke$Ha - Tik Tok
Norway: Kent - Tontarna
Portugal: The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Spain: Nelly Furtado - Manos al aire
Sweden: Darin - Viva La Vida
Switzerland: Robbie Williams - Bodies
Uk: Cheryl Cole - Fight For This Love
Germany: Robbie Williams - Bodies
Argentina: Nelly Furtado - Manos al aire
Brazil: Lady GaGa - Paparazzi
Luxembourg: Robbie Williams - Bodies
Romania: David Guetta and Kelly Rowland - When Love Takes Over
Chile: Lady Gaga - Poker Face
Turkey: Madonna - Celebration
Poland: Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Ice Age 4: Continental Drift
The Hunger Games
Madagascar 3: Europe's Most Wanted