Колекција на познати и непознати фотографи, аматери или професионални и нивните виртуозни дела кои го зачувуваат времето и местото онакво какво што е. Ви претставуваме дел од овие фотографи и нивните фотографии, уживајте.


Весна Тирицовска е родена на 19 јануари 1985 година во Битола. Откако завршува средно училиште во гимназијата "Јосип Броз-Тито" во Битола, се запишува на Филолошкиот факултет во Скопје на Катедрата за италијански јазик и книжевност каде што дипломира во 2008 година.


Стефан Петровски е роден 1989 година.
Студент е на Техничкиот Факултет во Битола, со фотографија активно се занимава аматерски веке 3 години како хоби, но полека прераснува и во зависност. Неговите почетоци со фотографијата се поврзани уште за време на неговото основно образование со рачната изработка на аналогни црно-бели фотографи во домашното фото студио на неговиот татко.
Ана Андоновска е родена 1991 година во Куманово, Македонија. Со фотографија се занимава неколку години. До сега има учевствувано на 3 изложби од кои 2 во Македонија и една надвор од неа.Љупчо Петровски, член на Кино Видео Клуб "Студио Милтон Манаки" Битола од 2001 година. Фотографирањето на природата и природната околина му е како поврзан дел на она што навистина го работи како хоби, снимањето на документарни филмови.
Филип Стојковски е роден  17 мај 1989 година.

Започна да се занимава со аматерска фотографија од средношколските денови, и паралелно со манипулација на фотографии,моментално студира мрежно програмирање во Софија, но фотографијата и понатаму му е главно хоби.


Димитар Чунговски е роден во Битола, 1979 година. Неговите почетоци во фотографијата се поврзани со рачната изработка на аналогна црно-бела фотографија уште на многу мала возраст, за време на основното образование.Христо Фиданов е  роден 13 јануари 1986.

Иако фотографијата го интересираше од мали нозе, прво почна со манипулација на слики, а од 2006 се префрли на фотографија како главно хоби со план да премини во професија во иднина.

Даниел Ангеловски е роден 1983 година. Со фотографија се занимава аматерски веќе неколку години, а пасија кон фотографијата и дизајнот има уште од средношколските денови, каде што членува во фотографска секција и почнува да работи на дизајнот и изгледот на „Тхе Култ“, весникот за културна и ментална деконтаминација, издание на МКЦ – Битола.Александар Буневски роден 1984, дипломиран графичар.
Почнав со фотографија, пред шест години, само како хоби, но полека премина во работа!
Фотографијата ја гледам како создавање на уметност користејќи ја светлината.
Досега сум бил дел од неколку проекти, како на пример "Wear Art" дел од Bitola Fashion week...
Петар Тасевски е роден 1987 год. Битола, Македонија. Студент е на графичкиот факултет во Битола. Со фотографија и мултимедиални уметности започнува да се занимава уште од средношколските денови каде што на натпреварот за Најдобра видео реклама на реална училишна компанија организиран од USAID освојува второ место.

Сашо Каракамишев е роден на 23-ти Јануари 1987 во Битола. Неговиот интерес за визуелната уметност, графиката и играта со светлото отсекогаш го фасцинирале, но низ годините тој се концентрираше воглавно на фотографијата, но професионално се постветува на тоа во 2008 година.Вања Шапковски е роден на 4-ти Ноември 1990 во Битола.

Фотографи и нивните дела
  First Cycle Of Testosteroneshort term loans . What can cause long-term use of Viagra? In the network and other sources of information, there is no reliable data on the long-term use of Viagra and its negative effects on the body.
  • Настани
  • Музика
  • Спорт
  • Филм
>>11.07.2014 Portal
Space Wire, Live
>>11.07.2014 Hauz Bar
Беличанска Трио
>>11.07.2014 Lektira
Brass Brothers
>>11.07.2014 Positive
DjFace / ANDREJ GJOSEV
>>11.07.2014 Rascekor
Latino Fiesta / Ricardo Hernandez & Petar 4
>>12.07.2014 Positive
D.j. Rondevu New York
>>12.07.2014 Hauz Bar
Owl Night Long
>>13.07.2014 Positive
Zoki Conga, Dadoni Trumpet & Dj Mikar LATINO
Број 1 на светските листи 106.6 fm:

Australia: Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
Austria: Robbie Williams - Bodies
Belgium: K3 - Mamase!
America: Jay Sean Feat. Lil Wayne - Down
Canada: The Mission District - So Over You Ep
Denmark: Alphabeat - The Spell
Holland: K3 - Mamase!
Finland: Jarkko Martikainen - Polte Paratiisiin
France: Tom Frager And Gwayav - Lady Melody
Ireland: Cheryl Cole - Fight For This Love
Italy: Noemi and Fiorella Mannoia - L'amore Si Odia
New Zealand: Ke$Ha - Tik Tok
Norway: Kent - Tontarna
Portugal: The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Spain: Nelly Furtado - Manos al aire
Sweden: Darin - Viva La Vida
Switzerland: Robbie Williams - Bodies
Uk: Cheryl Cole - Fight For This Love
Germany: Robbie Williams - Bodies
Argentina: Nelly Furtado - Manos al aire
Brazil: Lady GaGa - Paparazzi
Luxembourg: Robbie Williams - Bodies
Romania: David Guetta and Kelly Rowland - When Love Takes Over
Chile: Lady Gaga - Poker Face
Turkey: Madonna - Celebration
Poland: Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Ice Age 4: Continental Drift
The Hunger Games
Madagascar 3: Europe's Most Wanted