Предизвици на транзицијата на семејните бизниси
Вторник, 16 Јуни 2015 20:07

Предизвици на транзицијата на семејните бизнисиНа 24 јуни 2015 од 09:00 до 17:00 часот во бизнис салата на Скопски саем ќе се одржи првата македонска конференција под наслов ”Предизвици на транзицијата на семејните бизниси”...

во организација на ClearView бизнис тренинг центарот. 

Предводени од статистиката дека 70% од семејните бизниси пропаѓаат после првата генерација на сопственици, Clear View ја организира првата македонска конференција за предизвици на транзицијата на семејните бизниси каде ќе се разговара за тоа како да се наследи и како да се направи транзиција на бизнисот, професионален менаџмент во семејна компанија и што кога има повеќе сопственици.

Предизвици на транзицијата на семејните бизниси

Темите разработени на конференцијата ќе одговорат на следните прашања:
- Како една компанија која започнала како семејна може да прерасне во милионски бизнис?

- На кого ќе ја оставите компанијата која ја градевте со години и во која поминавте сериозен дел од животот? Како се избира наследник? Дали наследници треба да бидат Вашите деца?

- Сакате да одите во пензија, но пред тоа сакате да ја продадете компанијата. Имате уште 20 години пензија, од што ќе живеете? Како да процените колку вреди Вашата компанија пред да ја продадете?

На конференцијата посетителите ќе научат за: 4 чекори со кои се подготвува компанијата за следниот менаџер. Како детето треба да ја наследи компанијата и од кој чекор треба да почне, како се прави проценка на вредноста на компанијата и кои се трите замки кои треба да се избегнат при партнерски односи во компанијата.

На панел дискусиите кои ќе се одржат во рамки на конференцијата, ќе можат да се слушнат еминентни претставници од бизнис заедницата кои ќе дискутираат на темите. Учесници се: проф. д-р Кочо Анѓушев од Брако, д-р Емил Угриновски од Неуромедика, г-дин Даниел Воиновски од Еуроимпекс, г-дин Владимир Зоговиќ од Deloitte Maкедонија, г-а Валентина Тасева од Семос Едукација, г-а Драгана Чифлиганец од Адора Инженеринг, г-дин Петар Лазаров од Македонија Експорт, г-дин Робин Зимбаков од Солопром...

На конференцијата како гости ќе бидат присутни: основачи и сопственици на приватни компании, професионални менаџери, наследници на компании, членови на семејни бизниси

Спонзори и покровители на настанот се: Стопанска Банка, Осигурување Македонија, Семос, Македокомерц, Камник, АБВ, off.net, Капитал, City Радио, Club fm радио и Попе Компани.

Контакт лице: Ирена Ефремовска | 070 294 419 | Оваа e-mail адреса е заштитена од spambots. Мора да имате овозможена JavaScript за да ја погледнете

www.clearview.com.mk | www.konferencija.clearview.com.mk

Предизвици на транзицијата на семејните бизниси
  Stanozolol Tablets 10mgThe majority of financial loan companies provide the service of getting Payday Loans North Carolina for U.S. citizens. Moreover, to order Cialis Daily online is highly advantageous because it interacts well with the small portions of alcohol and food.
  • Настани
  • Музика
  • Спорт
  • Филм
>>11.07.2014 Portal
Space Wire, Live
>>11.07.2014 Hauz Bar
Беличанска Трио
>>11.07.2014 Lektira
Brass Brothers
>>11.07.2014 Positive
DjFace / ANDREJ GJOSEV
>>11.07.2014 Rascekor
Latino Fiesta / Ricardo Hernandez & Petar 4
>>12.07.2014 Positive
D.j. Rondevu New York
>>12.07.2014 Hauz Bar
Owl Night Long
>>13.07.2014 Positive
Zoki Conga, Dadoni Trumpet & Dj Mikar LATINO
Број 1 на светските листи 106.6 fm:

Australia: Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
Austria: Robbie Williams - Bodies
Belgium: K3 - Mamase!
America: Jay Sean Feat. Lil Wayne - Down
Canada: The Mission District - So Over You Ep
Denmark: Alphabeat - The Spell
Holland: K3 - Mamase!
Finland: Jarkko Martikainen - Polte Paratiisiin
France: Tom Frager And Gwayav - Lady Melody
Ireland: Cheryl Cole - Fight For This Love
Italy: Noemi and Fiorella Mannoia - L'amore Si Odia
New Zealand: Ke$Ha - Tik Tok
Norway: Kent - Tontarna
Portugal: The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Spain: Nelly Furtado - Manos al aire
Sweden: Darin - Viva La Vida
Switzerland: Robbie Williams - Bodies
Uk: Cheryl Cole - Fight For This Love
Germany: Robbie Williams - Bodies
Argentina: Nelly Furtado - Manos al aire
Brazil: Lady GaGa - Paparazzi
Luxembourg: Robbie Williams - Bodies
Romania: David Guetta and Kelly Rowland - When Love Takes Over
Chile: Lady Gaga - Poker Face
Turkey: Madonna - Celebration
Poland: Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Ice Age 4: Continental Drift
The Hunger Games
Madagascar 3: Europe's Most Wanted