Што ви прави утринската цигара?
Вторник, 09 Април 2013 01:47

ЦигараЛичностите кои утрото го започнуваат со цигара, а пред тоа ништо да не јадат имаа поголем ризик од заболување од рак на плуќата или усната празнина, покажало истражувањето...

на америчките научници во кое учествувале 2000 возрасни личности, пушачи.


Истражувачите ја испитале крвта на испитаниците и притоа тие пополнувале анкети кои се однесувале на нивните животни навики, но и на навиките околу пушењето.

Резултатите покажале дека дури 32% од испитаниците својата прва цигара ја палат веднаш по будењето или до 6-тата минута од своето будење, 31% од испитаниците првата цигара ја палат од 6-тата до 30-тата минута, 18% од нив ја палеле од 30-тата до 60-тата, а само 19% од нив чекале еден час за да ја запалат својата прва цигара.

Учесниците кои својата прва дневна цигара ја палат веднаш по будењето имале највисоко ниво на отровни материи во крвта кои настануваат од цигарите. Ова е особено штетно за постарите лица, кај кој се оптеретува организмот дополнително.

Наушниците објаснуваат дека личноста која ја пали својата прва цигара рано, го вовлекуваат чадот од цигарата подлабоко и повеќе го задржуваат, што може дополнително да доведе до рак на плуќата или усната празнина.

Најдобро би било за пушачите да практикуваат пред првата цигара нешто да јадат и да му дозволат на организмот да се разбуди. Енергијата која ја има телото на човекот во утринските саати е многу важна, а истата се троши во првата утринска цигара, мошне битно за вашиот организам е да му дозволите правилно да се разбуди од сонот и активно да ја насочите енергијата која ја имате во утринските часови.

Утринската цигара му прави шок на организмот и троши голем дел од енергијата што ја има акумулирано вашиот организам. Краток оброк би било најдоброто нешто што би можеле да го направите за вашиот организам пред да помислите на цигарата.

Што ви прави утринската цигара?
  Winstrol 10mg TabletsCalifornia Payday Loans. But at the same time, it acts only with sexual arousal. Buy Viagra has a number of advantages in comparison with injections in the sexual organ or other procedures aimed at treatment of impotency.
  • Настани
  • Музика
  • Спорт
  • Филм
>>11.07.2014 Portal
Space Wire, Live
>>11.07.2014 Hauz Bar
Беличанска Трио
>>11.07.2014 Lektira
Brass Brothers
>>11.07.2014 Positive
DjFace / ANDREJ GJOSEV
>>11.07.2014 Rascekor
Latino Fiesta / Ricardo Hernandez & Petar 4
>>12.07.2014 Positive
D.j. Rondevu New York
>>12.07.2014 Hauz Bar
Owl Night Long
>>13.07.2014 Positive
Zoki Conga, Dadoni Trumpet & Dj Mikar LATINO
Број 1 на светските листи 106.6 fm:

Australia: Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
Austria: Robbie Williams - Bodies
Belgium: K3 - Mamase!
America: Jay Sean Feat. Lil Wayne - Down
Canada: The Mission District - So Over You Ep
Denmark: Alphabeat - The Spell
Holland: K3 - Mamase!
Finland: Jarkko Martikainen - Polte Paratiisiin
France: Tom Frager And Gwayav - Lady Melody
Ireland: Cheryl Cole - Fight For This Love
Italy: Noemi and Fiorella Mannoia - L'amore Si Odia
New Zealand: Ke$Ha - Tik Tok
Norway: Kent - Tontarna
Portugal: The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Spain: Nelly Furtado - Manos al aire
Sweden: Darin - Viva La Vida
Switzerland: Robbie Williams - Bodies
Uk: Cheryl Cole - Fight For This Love
Germany: Robbie Williams - Bodies
Argentina: Nelly Furtado - Manos al aire
Brazil: Lady GaGa - Paparazzi
Luxembourg: Robbie Williams - Bodies
Romania: David Guetta and Kelly Rowland - When Love Takes Over
Chile: Lady Gaga - Poker Face
Turkey: Madonna - Celebration
Poland: Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Ice Age 4: Continental Drift
The Hunger Games
Madagascar 3: Europe's Most Wanted