"Жива библиотека" во НУУБ "св. Климент Охридски"
Петок, 04 Декември 2015 15:33

Во чест на 5-ти декември, Интернационалниот ден на волонтеризмот, утре ќе се одржи настанот "Жива библиотека", во просториите на библиотеката во 12 часот...Живата Библиотека е отворена за читателите коишто имаа можност да позајмат личност наместо книга и да поразговараат и да дознаат повеќе околу нејзината животна приказна.

„Читањето живи книги“ е охрабрено од чувството на екстра љубопитство за соочување со своите предрасуди, испитување на своите ставови, дознавање автентични животни приказни и доаѓање во допир со друга реалност, којашто често е ретко видлива.

"Жива библиотека" (Жива библиотека) е иновативен метод со кој се промовира дијалог и разбирање. Активноста се состои од неформален разговор и преку комуникација се добиваат повеќе информации. "Книга" е лице кое е избран и доброволно сака да биде претставник на група. Во библиотеката нема глупави прашања.

За денот на волонтеризмот, 5-ти декември посетете ја нашата Жива Библиотека и дознајте повеќе за волонтерските искуства од нашите живи книги.

Настанот е организиран од Здружението за младински активизам МЛАДИНСКА ВИЗИЈА во партнерство со НУУБ Св. "Климент Охридски " Битола

Исто така во понеделник, на 07.12.2015 12 часот, во НУУБ Св. Климент Охридски во Битола по повод патрониот празник на библиотеката ќе се одржи негово свечено одбележување проследено со низа настани.

  Testosterone EnanthateIn particular, Texas Payday Loans can cater to the needs of its residents. But at the same time, it acts only with sexual arousal. Viagra has a number of advantages in comparison with injections in the sexual organ or other procedures aimed at treatment of impotency.
  • Настани
  • Музика
  • Спорт
  • Филм
>>11.07.2014 Portal
Space Wire, Live
>>11.07.2014 Hauz Bar
Беличанска Трио
>>11.07.2014 Lektira
Brass Brothers
>>11.07.2014 Positive
DjFace / ANDREJ GJOSEV
>>11.07.2014 Rascekor
Latino Fiesta / Ricardo Hernandez & Petar 4
>>12.07.2014 Positive
D.j. Rondevu New York
>>12.07.2014 Hauz Bar
Owl Night Long
>>13.07.2014 Positive
Zoki Conga, Dadoni Trumpet & Dj Mikar LATINO
Број 1 на светските листи 106.6 fm:

Australia: Black Eyed Peas - Meet Me Halfway
Austria: Robbie Williams - Bodies
Belgium: K3 - Mamase!
America: Jay Sean Feat. Lil Wayne - Down
Canada: The Mission District - So Over You Ep
Denmark: Alphabeat - The Spell
Holland: K3 - Mamase!
Finland: Jarkko Martikainen - Polte Paratiisiin
France: Tom Frager And Gwayav - Lady Melody
Ireland: Cheryl Cole - Fight For This Love
Italy: Noemi and Fiorella Mannoia - L'amore Si Odia
New Zealand: Ke$Ha - Tik Tok
Norway: Kent - Tontarna
Portugal: The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Spain: Nelly Furtado - Manos al aire
Sweden: Darin - Viva La Vida
Switzerland: Robbie Williams - Bodies
Uk: Cheryl Cole - Fight For This Love
Germany: Robbie Williams - Bodies
Argentina: Nelly Furtado - Manos al aire
Brazil: Lady GaGa - Paparazzi
Luxembourg: Robbie Williams - Bodies
Romania: David Guetta and Kelly Rowland - When Love Takes Over
Chile: Lady Gaga - Poker Face
Turkey: Madonna - Celebration
Poland: Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Ice Age 4: Continental Drift
The Hunger Games
Madagascar 3: Europe's Most Wanted